Ajankohtaista | 30.12.2022

Työhyvinvointi ja modernin työn tekemisen tarpeet olivat suunnittelun lähtökohtana. Colliers toimi projektinjohtajana toimitilahankkeessa.

Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy on Suomen johtavia sähkötekniseen suunnitteluun erikoistuneita toimistoja. Heidän visionaan on olla alansa halutuin työpaikka sekä arvostetuin yhteistyökumppani. Kyseiset arvot välittyvät hyvin heidän uusista toimitiloistaan Mansku105:ssä Helsingin Ruskeasuolla.

Toimitilaprojektin taustalla työhyvinvointi

Insinööritoimiston toimitilaprojekti lähti liikkeelle, kun todettiin, etteivät vanhat tilat enää palvelleet yrityksen toimintaa toivotulla tavalla. Tilat olivat sokkeloiset eivätkä ne tukeneet hybridityön vaatimuksia.

Samaan aikaan yrityksessä haluttiin panostaa entistä enemmän työhyvinvointiin sekä brändin rakentamiseen: ”Meillä oli brändin ja työnantajamielikuvan parannusprosessi menossa ja tunnistimme, että jos haluamme olla rekrymarkkinoilla kiinnostavia, niin pitää olla viihtyisät ja hyvännäköiset toimitilat”, toimitusjohtaja Mikko Yrjönen kommentoi.

Colliersin Toimisto- ja liiketilat -yksikön toimitilavuokrauksen johtaja Jussi Järvinen jatkaa: ”Toimivat toimitilat tukevat työhyvinvointia ja ovat tärkeä osa yrityksen strategiaa. Yritykset, jotka ymmärtävät tämän, ovat kilpailijoitaan edellä rekrytoidessaan tulevaisuuden asiantuntijoita.”

Pandemia muutti työn tekemisen tapoja

Tänä päivänä työtä tehdään eri tavoin kuin vielä muutamia vuosia sitten. Teams-kokoukset ja hybridipalaverit ovat nyt arkipäivää. ”Nykyään vaatimukset toimitiloille ovat ihan erilaiset kuin ennen. Tilatarpeet ovat hyvin monentyyppisiä, ja tässä vuokrauspäällikkömme astuvat kuvaan. He kuuntelevat asiakkaiden tarpeita ja osaavat ammattilaisina tuottaa heille lisäarvoa – enää ei vuokrata pelkästään seiniä ympärille, vaan palvelukokonaisuus”, Järvinen sanoo.

Myös Yrjönen tunnistaa pandemia-ajan tuomat muutokset työntekoon sekä sen luomat uudenlaiset tarpeet toimitiloille: ”Meillä saa tehdä joustavasti töitä etänä, mutta halusimme myös tehdä sellaiset tilat, että ihmiset haluavat tulla etätöistä tänne toimistolle. Tilat ovat viihtyisät ja työntekoa tukevat: lounge-alueiden lisäksi on erilaisia vetäytymis- ja projektitiloja.”

Uusien tilojen etsintä oli pitkä prosessi

Yritys oli ehtinyt toimia samoissa tiloissa 25 vuotta, eikä uusien tilojen etsintäkään ollut nopea prosessi. ”Tilan etsintä ei ollut ihan kuukauden juttu. Etsimme uusia toimitiloja lähes pari vuotta”, kertoo Yrjönen.

Toimitiloja käytiin etsimässä sekä Helsingistä että Espoosta, kunnes todettiin, että yritys on aina ollut helsinkiläinen ja haluaa olla sitä jatkossakin. Muita vaatimuksia uusille tiloille olivat muun muassa autopaikoitus niin työntekijöille kuin asiakkaille sekä hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Työntekijäkyselyssä nousi esille myös toive kuntosalista.

Mansku105:ssä kaikki kriteerit täyttyivät: ”Kiinteistö on vastannut tarpeisiimme. Tulimme keskustan ruuhkista tänne väljemmälle alueelle. Aulapalvelu, kuntosali ja parkkipaikat ovat palvelleet tarpeitamme hyvin.”

Yhteistyö Colliersin kanssa toimi sujuvasti läpi toimitilahankkeen

Tilamuutokset uusissa toimitiloissa olivat suuret: käytännössä kaikki pinnat uusittiin lattiasta kattoon. Seiniä kaatui ja valaistus uusittiin täysin. Colliers toimi projektin vetäjänä ja vastasi kustannuslaskelmien ohella muutostöistä, jotka tehtiin yhteistyössä sisustussuunnittelijoiden ja arkkitehdin kanssa.

Muutosprojekti kesti useita kuukausia, mutta sujui kaiken kaikkiaan jouhevasti. ”Yhteistyö Colliersin kanssa sujui mielestäni hyvin ja ajallaan. Se oli hyvin avointa ja kommunikaatio pelasi. Alusta asti olimme yhteisymmärryksessä, että meille tehdään sellaiset toimitilat kuin haluamme”, Yrjönen kommentoi.

Uudet tilat tukevat liiketoimintaa

Uudet toimitilat Mansku105:ssä ovat kokonaisuudessaan parantaneet työhyvinvointia sekä vahvistaneet yhteisöllisyyttä yrityksen sisällä. Niin työntekijöiltä kuin asiakkailta on tullut pelkästään positiivista palautetta uusista tiloista.

”Uskon, että uusilla toimitiloilla on erittäin positiivinen merkitys meidän brändiin ja imagoon. Jos halutaan kasvaa ja mennä eteenpäin, niin ei se ainakaan tiloista jää kiinni”, Yrjönen hymyilee.

Sopisiko Mansku105 myös teidän toimitilatarpeisiinne? Ota yhteyttä kohteen vuokrauspäällikköön:

Helena Marttinen
+358 44 738 1240
helena.marttinen@colliers.com

Colliers on yksi Suomen suurimmista toimitilavuokraajista. Portaalistamme löydät satoja kohteita ympäri Suomea. Teemme toimitilaprojektit myös avaimet käteen -periaatteella. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Jaa artikkeli