Ajankohtaista | 23.05.2024

MORS Software muutti uusiin toimistotiloihin Helsingin Aleksanterinkadulla. Projekti eteni alusta lähtien jouhevasti ja minimaalisella hiilijalanjäljellä. Colliers toimi yrityksen tukena tilakartoituksessa.

MORS Software Oy on suomalainen yritys, joka kehittää ja myy pankeille treasury- ja tasehallintajärjestelmää, joilla muun muassa optimoidaan tasetta ja vähennetään riskejä. Alun perin Handelsbankenille riskienhallintaa tuottanut MORS irtautui omaksi yritykseen vuonna 2006.

– Olemme alusta lähtien toimineet kansainvälisesti. Meillä on paljon asiakkaita Pohjoismaissa, ja laajennamme jatkuvasti toimintaa myös muualle Eurooppaan, kertoo MORS Software Oy:n talousjohtaja Iina Mustakallio.

Pari kerrosta ylöspäin

Yritys muutti uusiin toimitiloihin tämän vuoden helmikuussa. Syitä uuden toimiston hankintaan oli useita. MORSin henkilöstö on kasvanut ja uudistuneet työskentelytavat vaativat joustavammat tilat.

– Tiesimme jo pitkään, että tilamuutto tulisi pian ajankohtaiseksi. Tunsimme, että toimintamme oli hieman rajoittunut vanhoissa tiloissa. Koronan mukanaan tuomat etätyöskentelytavat viivästyttivät muuttoa, muuten olisimme varmaan muuttaneet jo aiemmin, Mustakallio taustoittaa.

Muuttomatka uusiin tiloihin ei ollut pisimmästä päästä. Kaksitoista vuotta palvellut vanha toimisto sijaitsi Helsingissä Aleksanterinkatu 48:n 5. kerroksessa. Uusi toimisto löytyi lopulta saman rakennuksen 6. kerroksesta.

– Katsoin netistä erilaisia kantakaupungin toimistovaihtoehtoja, mutta mikään ei kummemmin sytyttänyt. Ohimennen sitten kysyin kiinteistön talonmieheltä, että onko tässä talossa tyhjiä tiloja ja hän ohjasi Colliersin Janna Tigerstedtin puheille, joka kertoi meille vapaista toimitiloista.

MORSin henkilöstössä ollaan tyytyväisiä, että yritys jäi Aleksanterinkadulle. Erityistä kiitosta A48 saa erittäin hyvistä kulkuyhteyksistään ja Helsingin keskustan kattavista palveluista.

Mors Software muutti Aleksanterinkadulla uusiin toimistotiloihin

Pieni hiilijalanjälki

MORSin muuttoa ei voi sanoa kaikkein hankalimmaksi. Uuteen toimistoon ei tarvinnut tehdä esimerkiksi rakenteellisia muutoksia tai hankkia suuria määriä kalusteita. Koko yrityksen muutto tapahtui yhden päivän sisällä.

Vähillä resursseilla sujunut projekti tarkoitti myös pientä hiilijalanjälkeä, joka on tärkeä asia Green Office -toimintatapaa noudattavalle MORSille.

– Kestävä kehitys on erittäin olennainen asia lähes kaikissa toimitilamuutoissa tänä päivänä. Tässä projektissa se näkökulma otettiin huomioon hyvin. Matto meinasi mennä vaihtoon, koska siinä oli pari isompaa tahraa, mutta vaihtamisen sijaan se pestiin, leasing manager Janna Tigerstedt hymyilee.

Jouhevaa yhteistyötä

MORSin lisäksi myös kiinteistönomistaja Sigrid Júseliuksen säätiö ja kiinteistön vuokrauksesta vastaava Colliers ovat tyytyväisiä jouhevasti edenneeseen toimitilaprojektiin. Asiat etenivät heti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien tehokkaasti maaliin.

– Työskentely omistajan ja Colliersin Jannan kanssa sujui erittäin hyvin. Koko ajan oli hyvin positiivinen ilmapiiri ja tuntui, että kaikki halusivat ratkaista tämän asian yhdessä saadaksemme parhaan ratkaisun aikaiseksi, Mustakallio toteaa.

– Tässä projektissa ei jouduttu säätämään ns. ylimääräistä ja maaliin päästiin kivuttomasti. Sigridillä ollaan hyvin tyytyväisiä, että pitkäaikainen ja tuttu vuokralainen päätti jatkaa saman katon alla, Tigerstedt jatkaa.

Mors Software muutti Aleksanterinkadulla uusiin toimistotiloihin

Löytyisikö myös teidän yrityksellenne uusi koti Aleksanterinkadun kohteesta? Voit tutustua vapaisiin tiloihin täällä. Vuokrauspäällikkömme auttaa myös mielellään tilojen kartoituksessa:

Janna Tigerstedt
p. +358 40 900 3976
janna.tigerstedt@colliers.com

Jaa artikkeli