Ajankohtaista | 20.06.2024

NEOTille löytyi uudet toimistotilat entisestä valtioneuvoston kirjapainotalosta. Henkilöstön mielipiteet ja kestävä kehitys olivat avainasemassa tilaprojektissa. Colliers auttoi kartoittamaan tilavaihtoehtoja ja toimi projektinjohtajana toimitilahankkeessa.

NEOT (North European Oil Trade Oy) on suomalainen St1:n ja S-ryhmän omistama polttoainehankintayhtiö, joka toimittaa polttoaineita omistajiensa huoltoasemaketjujen tarpeisiin. Yrityksellä on suurin markkinaosuus Suomessa sekä merkittävät osuudet Norjassa ja Ruotsissa. Viimeisin liikevaihto oli 9,3 miljardia ja yrityksellä on työntekijöitä 55 henkeä.

NEOTin pääkonttori on sijainnut jo useamman vuoden ajan Helsingin Kampissa. Henkilöstömäärän kasvun myötä toimiston seinät alkoivat tulla kasvun vastaan ja oli aika alkaa etsimään uusia toimitiloja.

– Tavoitteemme oli etsiä uudet toimitilat mahdollisimman läheltä nykyisiä. Alkuun kartoitimme itse lähialueen toimistoja ja jossain vaiheessa mukaan tuli moniakin toimitilavälittäjiä, jotka auttoivat etsimään uusi tiloja. Sopiva tila löytyi lopulta Colliersin Helena Koivun avustuksella, toteaa NEOTin talous- ja rahoitusjohtaja Jani Pekkinen.

Persoonallinen ja uniikki toimisto

Uudet toimitilat löytyivät lähes kulman takaa osoitteesta Antinkatu 1. Vuonna 1952 rakentuneesta entisestä valtioneuvoston kirjapainotalosta oli vapautunut persoonallinen ylimmän kerroksen toimistotila, joka pitää sisällään muun muassa isot terassit kahdella puolella tilaa, oman saunaosaston ja suojellun vanhan elokuvateatterisalin.

– Antinkadun kiinteistö on uniikki ja historiallinen kohde. Alun perin kirjapainon käytössä ollut rakennus on nykyään saneerattu moderniksi toimistotaloksi, mutta historian pystyy edelleen aistimaan industrial-henkisissä toimitiloissa, kuvailee Colliersin vuokrauspäällikkö Helena Koivu.

– Meitä viehätti erityisesti se, että kyseessä on vähän vanhempi rakennus, jolla on mielenkiintoinen tarina. Rakennuksessa on niin sanotusti enemmän ”henkeä” kuin uudemmissa rakennuksissa. Lisäksi toiveemme keskeisestä sijainnista toteutui erittäin hyvin, Pekkinen jatkaa.

Projektin arkkitehtikumppanina toiminut Bolder vastasi tilamuutoksen osallistamisesta, sisustussuunnittelusta ja sisustuksen jalkautuksen projektinjohdosta. Rakennuksen funktionaalinen muotokieli, 50-luku sekä se että kyseessä on entinen kirjapaino toimivat inspiraation lähteenä myös sisustusteemoille.

– Yhdessä NEOTin kanssa teemoista valittiin mieleiset ja heille sopivimmat. Industrial loft -teemalla luotiin tiloihin rosoisuutta mm. betonipintaa muistuttavalla tekstiilipalamatolla. Cozy Vintage -teemalla tuotiin tiloihin lämpöä ja 50-luvun henkisiä kalusteita. Tilojen väripalettiin ammennettiin värisävyjä niin funkkiksesta kuin 50-luvusta: murrettua vihreää, petroolin sinistä ja vastapainoksi lämmintä beigeä ja okraa, kertoo Bolder Development Oy:n luova johtaja Katriina Lankinen.

Toimitilaprojektin lähtökohtana työhyvinvointi ja tilojen vastuullisuus

Toimitilaprojektissa korostui alusta lähtien henkilöstön huomioon ottaminen. NEOTilla koetaan, että ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara ja heidän hyvinvointinsa on avainasemassa yrityksen menestyksessä.

– Kannattavuus ja tehokkuus perustuvat puhtaasti meidän ihmisten osaamiseen. Otimme henkilöstön mukaan keskustelemaan tilatoiveista heti alkuvaiheessa. On tärkeää, että meillä on sellainen toimitila, jossa ihmisellä on hyvä olla töissä, Pekkinen kertoo.

– Laadimme NEOTin kanssa henkilöstölle suunnatun kyselyn, jonka avulla huomioitiin henkilöstön tarpeet ja toiveet tilamuutoshankkeessa, Bolder Development Oy:n Key Account Manager Hanna Koivisto taustoittaa

Toinen NEOTille erittäin tärkeä asia on kestävä kehitys ja sen mukainen toiminta.

– Kestävä kehitys on tosi keskeinen elementti meidän toimintaamme. On sitten kyse hankinnoista, logistiikasta tai esimerkiksi toimistoympäristön kehittämisestä, Pekkinen toteaa.

Toimitilaprojektissa pilotoitiin Colliersin toimesta vuokralaismuutosurakan hiilijalanjälkimittausta. Tavoitteena on, että mittausta käytetään jatkossa kaikissa muutoshankkeissa.

– NEOTin hiilijalanjälkimittauksessa kaikki urakan materiaalit ja tarvikkeet, joista on mahdollista tällä hetkellä tehdä laskelmat, inventoidaan ja näille lasketaan CO2e/kg -luku CO2data.fi -palvelun antamilla tiedoilla. Jotta saamme urakan kokonaispäästöt laskettua lisäämme mukaan myös esimerkiksi kuljetusten synnyttämät päästöt, kertoo Colliersin projektipäällikkö Toni Goltz.

Asiantunteva vuokrauspalvelu ja muutosprojektin johtaminen

NEOT pääsi muuttamaan uusiin toimistotiloihin pääsiäisen jälkeen huhtikuussa. Tilahaku ja muuttoprojekti eivät aiheuttaneet turhia harmaita hiuksia.

– Meillä on uudessa kiinteistössä sama vuokranantaja ja projekti on sujunut hyvin joustavasti heidän kanssaan. Lisäksi on ollut hienoa, että Colliers on ollut mukana tukemassa meitä. Meillä ei ole suurta porukkaa, joka olisi täällä miettimässä nimenomaan tila-asioita, joten Colliersin asiantunteva vuokrauspalvelu on ollut erittäin tärkeässä asemassa, Pekkinen kiittelee.

Löytyisikö myös teidän yrityksellenne uusi koti Antinkadun kohteesta? Voit tutustua vapaisiin tiloihin täällä.

Lisätietoja projektista antavat:

Helena Koivu
Senior Leasing Manager, Colliers Finland Oy
p. +358 44 738 1240
helena.koivu@colliers.com

Hanna Koivisto
Key Account Manager, Bolder Development Oy
p. +358 40 838 0221
hanna.koivisto@bolderoy.fi

Jaa artikkeli