Ajankohtaista | 25.05.2020

Kauppakeskusalalla on puhaltanut muutosten tuulet jo useamman vuoden ajan, mutta alan markkinajohtajan paikka pysyy edelleen vahvasti Colliers Finlandilla. Kauppakeskusyhdistyksen Kauppakeskukset vuonna 2020 -julkaisun mukaan Colliers on ensimmäisenä TOP 10 Suurinta kauppakeskusmanageria -listalla 15,4%:n markkinaosuudellaan. 

Myös Colliersilla on puhaltanut muutoksen tuulet ja loppuvuodesta 2019 kauppakeskusliiketoiminnan johtajaksi valittiin alalla pitkään vaikuttanut kauppakeskusjohtamisen ja kaupallisen alan konkari Eeva Jauro. Kaupallisen konsultoinnin ja vuokrauksen johtajaksi valittiin pitkään kauppakeskus- ja kiinteistöalalla vaikuttanut Anni Tenhunen. Colliersilla työskentelee Suomessa jo lähes 40 kauppakeskusjohtamisen ja -konsultoinnin alan ammattilaista. Jo ennestään vahvaa kauppakeskusyksikön tiimiä on myös vahvistettu siten, että markkinajohtaja pystyy palvelemaan jatkossakin asiakkaitaan parhaalla tavalla. 

Uusin ja koko kauppakeskustoimialalle lisäarvoa tuottava palvelu, Colliersin C360-raportointijärjestelmä, lanseerattiin Pohjoismaiden suurimpaan kauppakeskukseen Mall of Triplaan vuonna 2019 ja nyt käyttöä laajennetaan myös muihin Colliersin johtamiin kauppakeskuksiin. Järjestelmä on täysin uniikki ja selkeästi asiakkaille lisäarvoa tuottava palvelu, jota kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. ”Mall of Tripla Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena oli oikea kohde Colliersin ainutlaatuisen kansainvälisen raportointialustan pilottikohteeksi ja olemme erittäin tyytyväisiä tästä uudesta yhteistyömallista Mall of Triplan omistajien kanssa”, kertookauppakeskusliiketoimintayksikön johtaja Eeva Jauro

Jauro jatkaa, että kauppakeskusala elää nyt suurta murroksen aikaa ja me Colliersilla haluamme tuottaa asiakkaillemme johtamisen palveluita, joiden avulla asiakkaamme selviävät murroksesta voittajina. Meillä on vahva yhtenäinen tiimi ja olen ylpeä siitä, että saan kunnian toimia Colliersin kauppakeskusliiketoimintayksikön johtajana. 

Colliersin kaupallinen konsultointi ja kehitys -tiimi vastaa 12 kauppakeskuksen vuokrauksesta Suomessa ja tarjoaa kauppakeskus- ja liikekiinteistöjen omistajille strategisia konsultointipalveluita kauppakeskus- ja kaupan toimialojen muutoksessa. ”Tiimin pitkä kokemus kauppakeskusalalta sekä Colliersin taustaorganisaation laajat kansainväliset verkostot tuovat yhdessä erinomaiset mahdollisuudet kehittää asiakkaillemme uusia ratkaisuja ja menestyskonsepteja”, kertoo kaupallisesta konsultoinnista vastaava Anni Tenhunen

Colliers kauppakeskusyksikkö manageeraa 12 kauppakeskusta 8 eri kaupungissa. Johdettaviin kauppakeskuksiin kuuluvat muun muassa Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Mall of Tripla, Pohjoismaiden suurin viihdekauppakeskus ja myynneiltään Suomen suurin kauppakeskus Jumbo-Flamingo, Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus Veturi ja Keski-Suomen suurin kauppakeskus Seppä. Colliersin johtamien kauppakeskusten myynnit olivat vuonna 2019 1,1 Mrd € ja kävijät 53 miljoonaa asiakasta. Colliersin kaupallisen konsultoinnin ja vuokrauksen tiimi teki vuonna 2019 yhteensä 96 vuokrasopimusta kauppakeskuksiin vuokraten keskikokoisen kauppakeskuksen verran, noin 30 000 m², liiketilaa vuoden aikana. 

Jaa artikkeli